Nieuwsarchief 2013

16/01/2013

Raadscommissie Wijdemeren bezoekt Ilperveld 16 januari 2013

Vanmiddag bracht de raadscommissie Ruimte en Economie van de gemeente Wijdemeren een bezoek aan een sanerings- en nazorgproject van Afvalzorg in het Ilperveld (Landsmeer). Aansluitend werden op het hoofdkantoor van Afvalzorg in Assendelft de vragen over plan Groenewoud beantwoord die de raadscommisie in november 2012 heeft gesteld. Reden voor het bezoek zijn de overeenkomsten tussen project Ilperveld en Plan Groenewoud qua sanering en natuurontwikkeling.  

Het Ilperveld is een een waterrijk veenweidegebied van 1.000 hectare. Een prachtig gebied dat zeer geliefd is bij omwonenden, natuurliefhebbers en agrariërs. Het gebied kent echter een bewogen geschiedenis. Door een aantal oude stortplaatsen is het gebied verontreinigd geraakt. Vanaf 2002 hebben de provincie Noord-Holland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Gemeente Landsmeer en Afvalzorg gezamenlijk in het project "Ilperveld Integraal" gewerkt aan de sanering en herstel van het gebied. De verantwoordelijkheid voor de nazorg van de oude stortplaatsen in het gebied is in april 2011 overgedragen aan Afvalzorg.